Yerden Isıtma Sistemleri – m2 Fiyatları

Hanenize göre m2 fiyat hesaplaması için Yerden Isıtma m2 Fiyat Hesaplaması sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yerden Isıtma - Alttan Isıtma Sistemleri

Yerden ısıtma sistemleri, enerji tasarrufu ve ısı izolasyonu için modern teknolojiler arasında en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Duvar radyatör ısıtma sistemlerinde, ısı homojen olarak dağılmaz ve zeminin soğuk kalmasından dolayı sıcaklık düzenli olarak yenilenmelidir. Enerji kullanımında döşeme altından kullanılmakta olan ısıtma türleri, ısının bütün iç alanın içine yayılmasında etkili ve tasarruflu bir yöntem olacaktır.

Yerden Isıtma Nedir?

Geliştirilmiş ısı teknolojilerinde, ortamın ısınması için sulu boru ve elektrikli yöntemlerle zemindeki döşemenin izole şekilde ısı yaymasını sağlayacak sistemlerdir. Kolay kurulumun yanı sıra konforlu ve hijyenik kullanım için de ideal olmaktadır. Seramik, parke ve taş zeminin alt kısma yerleştirilebilmektedir.

Yaygın olan yerden ısıtma sistemleri , doğalgaz ve elektrikli enerji kaynaklarıyla entegre edilerek, tasarruflu bir şekilde çalışmaktadır. Kuru yöntem olarak yer alan ısıtma sistemi, suyla temas etmek ve elektrikli sistem olarak elektrik kaçağının oluşmasına, yanma ve benzeri durumların yaşanmasına imkan vermeyecek elektrik kabloları olarak zemine yerleştirilecektir. Merkezi ısıtma ve kombiye bağlanan su devirli sistemler de ısıtma sistemlerinde yerini alır.

Yerden Isıtma Sistemleri Sulu Boru

Alttan ısıtma yüksek tasarruf sağlayan ve ısının homojen dağılımını yaparak, az enerjiyle geniş bir alanın ısınmasını sağlayan sistemlerdir. Isıtma alanında en yüksek maliyeti radyatör çalışmalarının aldığı bilinmekte, bu nedenle genel olarak yerden ısıtma sistemleri yaygın kullanılmaktadır.

Su boru sistemlerinde, zeminin altından geçen borular içerisinde bulunan sıcak suyun zeminle temas etmesini ve ısının tavan ile zemin arasında duvarlara da yansıyarak izole bir şekilde yayılmasını sağlamaktadır. Düşük maliyetli bir sistem olarak, zeminin kusursuz olarak ısıtılmasını ve enerji kaynağının (kombi ve elektrikli ısıtma) az enerji harcayarak faturanızın yarıya inmesini sağlar.

Yerden Isıtma Sistemleri Elektrikli (Kuru ısıtma)

Kuru ısıtma olarak geçmekte olan elektrikli sistemler, banyo zemininden evinizin birçok alanında kullanılabilmektedir. Kapalı havuz ve hamam sistemlerinde kullanılabilecek güvenli bir ısıtma sistemi olarak, tasarruflu enerji tüketimiyle güvenli ısıma sağlayacaktır.

Elektrikli ısıtmalarda, zeminin altına tıpkı bir ağ gibi örülen elektrik kabloları, su ve toz gibi zarar verici etkilerden uzaklaştırılarak, sağlıklı ve temiz ısı alanının oluşmasını sağlar. İç mekan tasarruflu ısınırken, bütün alanın aynı derece ısınması sağlanır. Isı sistemlerinde kullanılan izolasyon sistemlerinin de ısının etkisiyle yakından bağlantısı bulunmaktadır. Elektrikli sistemlerde elektriğin diğer enerji kaynaklarına oranla pahalı olduğu düşünülürse, genellikle tercih edildiğinde su borularına oranla daha maliyetli olabilmektedir.

Yerden Isıtma - Alttan Isıtma Sistemleri

Yerden Isıtma Sistemleri Avantajları Nelerdir?

Homojen ısı yayılımı için tasarruflu enerji kaynağında ideal sistemler olarak, kış aylarında ısı maliyetinin azalmasını sağlamaktadır. Maliyet açısından az kullanım sağladığı gibi radyatör ve kalorifer kullanımına oranla homojen ısı dağılımında en etkili yöntem aynı zamanda temiz bir kullanım sağlayacaktır. Petekli ısıtma sistemler 70 ile 90 derece sıcak su kullanımına ihtiyaç duyarken, yerden ısıtma sistemleri genel olarak 30 ile 50 derece sıcak su kullanımıyla sağlıklı bir ısınma alanı oluşturacaktır.

  • Yerden ısıtmalara, mantar, küf ve bakteri oluşumlarını engelleyecek, temiz koşullarda ısınma sağlar.
  • %10 ile %15 oranında enerji tasarrufu sağlamaktadır.
  • Enerjinin homojen dağılımıyla ısının bütün mekana aynı derece dağılmasını sağlar.
  • Ani ısı değişimleri yaşanmayacaktır.
  • Az maliyetle kurulabilmektedir.
  • Işınım ve taşınım yöntemi sayesinde insan sağlığına en uygun şekilde ısı yayacaktır.
  • Döşeme altında kullanılan EPS naylon malzemeler ısı ve ses yalıtımı için de idealdir.
  • Su boru sistemleri suyun dolaşımının ortamın ısısını etkilemeden dağılmasını sağlayacaktır.
  • Kalorifer ve radyatör kullanılmadığı için geniş alan ve estetik görünüm sağlar.

Yerden Isıtma Sistemleri Kurulumu

Isıtma sistemlerinin en kolay kurulumu yerden yapılan kablolu ya da sulu borulu sistemlerdir. Yerdeki zemin kaldırılarak, 5 ile 8 cm altına yerleştirilen ısı sistemler, kırıp dökme gerektirmeden kısa zamanda döşenmenin yapılmasını sağlayacaktır. Zemin altında kalan brüt beton elektrikli sistemlerde yanmaz izole malzemeyle kaplanır ve ısının üst alana yayılımı kolaylaştırılır. Seramik, beton ve parke altlarına kolay bir şekilde yerleştirilerek, yaşam alanının her yerinde mutfak, banyo, salon ve yatak odalarına eşit ısı dağılımının sağlanması için idealdir.

Hava sirkülasyonunu sağlayacak olan sistem, zeminin soğukluğunun azaltılması için idealdir. Aynı zamanda zeminde yakar derecede bir ısı vermez, 30 derece ile 50 derece ısıyla kullanılır.

Yerden Isıtma - Alttan Isıtma Sistemleri

Yerden Isıtma Dezavantajları Nelerdir?

Petek ve kalorifer sistemlerine oranla zemin altında olduğu için çabuk kirlenmektedir. Çalışma ve ısı yayma süresi yavaş ilerlemekte ancak ısının kalıcılığını uzun tutabilmektedir. Bu nedenle düzenli olarak açılmalı ve sık sık kapatılmamalıdır. Doğalgaz ve kombi sistemleriyle entegre edildiği için de düzenli bakıma ihtiyaç duyan sistemlerdir.

Yanlış bilinen astım ve solunum hastalıkları bulunan kişilere hiçbir zararı bulunmamaktadır. 4 ile 5 yıl arasında sorunsuz çalışacak, bakıma ihtiyaç duymayacak sistemlerdir. Geç ısınma ve düzenli bakım dışında hiçbir dezavantajı bulunmamakla birlikte, daha çok avantajlı sistemler arasında yer almaktadır. Ortam ısısını artırırken, izole sistemleriyle de dost olacak kusursuz bir sistemdir.

Yerden Isıtma Sıkça Sorulan Sorular

Dünya ve Türkiye’de birçok aile, iş yeri ve kuruluş yerden ısıtma sistemlerine geçmiştir. Isıtma sistemlerinde en çok tercih edilen yerden sistemlerin sağlayacağı avantajlar ve dezavantajlar için sıkça sorulan sorular.

Yerden Isıtma Sonradan Yapılır Mı?

Yerden ısıtmalar sonradan yapılan sistemlerdir. Öncelikle radyatör ve petek kullanımından alttan ısıtma sistemlerine geçiş yapılabilmektedir. Bunun için elektrikli ve sulu boru sistemlerine geçiş yaparken, önceki kombi boru sistemleri de yerden ısıtma sulu boru sistemleriyle entegre edilebilmektedir. Uygun ve az maliyetle yaşam alanında kablolu ya da sulu boru sistemleri kurulabilir.

Yerden Isıtma Haşereye Neden Olur Mu?

Yerden uygulanmakta olan sistemler, özellikle haşerelerin sevdiği sıcaklıkta olabilmektedir. Ancak uygulanan temiz ve kusursuz sistem, radyatör ve kalorifer gibi sistemlere oranla daha temiz, tozsuz ve bakterisiz olacağı için haşere oluşumunun da engellenmesini sağlamaktadır. Zemin altı temiz kalacak ve haşerelerin de engellenmesine neden olacaktır.

Yerden Isıtma Sistemleri Bakımı Yapılır Mı?

Isıtma sistemlerinin hepsinin bakıma ihtiyacı vardır. Özellikle düzenli bakım ve temizlikle hem haşere oluşumu önlenir hem de sistemin performansının artması sağlanır. Toz ve bakteri oluşumlarının engellenmesi için düzenli olarak bakıma alınması kirlenmesini engelleyecek ısı yayılımının da aynı kalmasını sağlayacaktır.

Yerden Isıtma Sistemleri Isınma Süresi Nedir?

Diğer ısıtma sistemlerine oranla daha az enerji harcadığı için 2 ile 4 saat arasında bütün mekanın problemsiz bir şekilde ısınmasını sağlamaktadır. Isı kalıcılığı yüksek ve izolasyon değeri daha yüksektir. Isı sistemlerinde petek ve kalorifer sistemlerine oranla daha yavaş fakat daha kalıcı homojen ısı sağlamaktadır.

Yerden Isıtma Sistemleri Maliyeti Ne Kadardır?

Isıtma sistemlerine oranla en az maliyete sahip olan yerden ısıtma sistemleri, bakım ve temizlik açısından da sizi tasarruflu bir kullanımla buluşturacaktır. Kusursuz bir şekilde kurulan sistemler, genel olarak radyatör ve petek kurulumundan %50 daha tasarruflu olabilmektedir. Zemin sistemleri için tesisatın döşenmesi de kısa bir süre alacaktır.

Hemen İletişime Geç
1
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yerden Isıtma Dükkanı
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?